#دباغی معده
# دباغی معده
معده به مرور زمان و بر اثر نوع غذاها و نحوه خوردن و آشامیدن ضعیف ، سست ، مرطوب ، صاف و بدون پرز میشود و نیاز به تقویت و به اصطلاح دباغی و ایجاد پرز وخشکاندن دارد .
و اما چیزهائیکه معده را دباغی میکند بشرح زیر میباشد :
1) خوردن باقلا با پوست ، یعنی هر دو پوست .
2) آویشن ، علاوه بر دباغی معده ایجاد پرز در معده میکند.
و بهترین روش استفاده بشکل تازه یا خشک آسیاب شده و شاید بهترین روش خوردن آویشن با نمک دریا قبل و بعد از غذا و بهتر از آن ترکیب آویشن و زنیان و سیاه دانه قبل و بعد از غذا .
شاید هم دم کرده آویشن این خاصیتها را داشته باشد .
3)خوردن انار با پی که در روایات تاکید شده و اینکه حضرت امیر این کار را انجام میدادند و میفرمودند که معده را دباغی میکند .
4) خوردن به ، هم معده را دباغی میکند و هم قلب را تقویت .
5) سیب ، جزء چیزهائی که معده را دباغی میکند بر اساس روایات .
6) سنجد ، کلیه ها را گرم و معده را دباغی میکند .
7) نان برنج ، سیر میکند ، معده را دباغی میکند و بیماری را بیرون میکشد .
8) شیر گاو ، معده را دباغی میکند ، قلوه پی را زیاد میکند و اشتها را نیز باز میکند .
خود دباغی کنایه از تحقق نیرومندی در معده است تا تحمل و استقامت در انجام وظایفش افزایش یابد .
شاید هم بمعنای بر طرف کردن رطوبت ، سستی وتعفن میباشد .